Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”, in parteneriat cu Primaria Sectorului 1, Societatea Romana de Matematica, Microsoft, Regio si Programul „Hai la Olimpiada!”(program implementat de Fundatia eMAG, in parteneriat cu BCR), organizeaza a opta editie a Romanian Master of Mathematics si a cincea editie a Romanian Master of Physics.
Anul acesta, in competitia „Romanian Master of Mathematics” s-au inscris 152 elevi, reprezentand 17 tari: Anglia, Brazilia, Bulgaria, Croatia, Coreea de Sud, China, Franta, Italia, Mexic, Peru, Polonia, Rusia, Serbia, Ungaria, Ucraina, SUA si Romania. De asemenea, la concursul „Romanian Master of Physics” vor participa echipe din opt tari: Bulgaria, Bosnia si Hertegovina, Brazilia, Moldova, Rusia, Serbia si Romania. Echipele sunt formate din cel mult sase elevi (clasele 9-12, din tara si din afara tarii) cu rezultate deosebite la concursurile de matematica, respectiv fizica.
„Ne bucuram ca am dezvoltat aceasta competitie la nivel international si ca reusim sa aducem in fiecare an, in cadrul Colegiului National de Informatica „Tudor Vianu”, minti stralucite din toata lumea, dornice sa coopereze pentru identificarea de solutii ingenioase in cele doua domenii. Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” promoveaza performanta si valorile fundamentale, care stau la baza demersului educational, a carui finalitate este dorinta de a invata pe tot parcursul vietii.” – a declarat Corina Elena Vint, Director Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.
Cele doua competitii se desfasoara in acest an in perioada 26–29 februarie 2016. La sfarsitul celor doua zile de concurs, dupa corectarea lucrarilor si stabilirea punctajelor, se anunta castigatorii individuali si pe echipe. Lucrarile participantilor sunt evaluate pe baza unui barem realizat de catre autorii subiectelor si afisat dupa sustinerea tuturor probelor.
„Ma bucur sa contribui si in acest an la organizarea acestei competitii. Simbol al excelentei, competitia, destinata initial matematicienilor, a fost extinsa si pentru fizicieni. Astfel, oferim ocazia tinerilor cu abilitati cu adevarat speciale nu doar sa concureze, ci sa si coopereze, pentru a descoperi frumusetea legaturilor intre idei, care apartin unor domenii stiintifice diferite şi, nu in ultimul rand, de a se familiariza cu noi valori culturale”, a spus Mirela Magdalena Marinescu, Director Adjunct Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu”.
Juriul competitiilor este format din profesori romani cu experienta in domeniu (profesori universitari, profesori care pregatesc lotul olimpic si cadru didactic din invatamantul preuniversitar care are rezultate de exceptie) si din liderii echipelor participante. (A.D.).